Skjult identitet

Det kommer stadig nye eksempler under temaet «skjult identitet», og vi setter vel ikke pris på noen av dem.

ansikt1

Den klassiske grunnen tilå holde sin identitet skjult, er at man ikke har rent mel i posen.  Skimaske er en gjenganger i kriminelle miljøer, og skulle man få øye på en slik, vil enhver ansvarsbevisst borger ringe politiet umiddelbart.  Telefonnr. 02800 setter deg i kontakt med nærmeste politikammer.

Denne typen er også godt kjent fra voldelige (mot-)demonstrasjoner, hvor uidentifiserbare mennesker går voldelig løs på andre (eller på faste gjenstander som bygninger etc.)

ansikt2

Så har vi denne varianten, som også skaper reaksjoner blant folk flest.  Foreløpig (pr. 13/10/2016) ikke kjent brukt i kriminelle handlinger i Norge (?), men det vil forundre om det varer.  Hvem befinner seg inne i niqaben, kvinne eller mann ?  Hvis du tar en drosje, tar bussen, får hjemmesykepleien på døren og vedkommende er dresset opp som dette, hvilken garanti har du for at vedkommende virkelig har sertifikat, er utdannet sykepleier eller bare er tanta eller onkelen til en eller annen, eller rett og slett bare er kriminell ?

ansikt3

Så har vi den som er mest aktuell om dagen, klovnemasken.  Etter at en massemorder i USA brukte klovnemaske for å skjule sin identitet, har det blitt populært blant mindre begavede i mange land, herunder dessverre også Norge, å gå rundt med slike for å skremme folk.

Politiet sier at dette ikke er ulovlig, men hvis de viser skremmende adferd, DA kan man ringe til politiet.

Burde det ikke være et generelt forbud mot å skjule sin identitet ved maskering i det offentlige rom ?