Forbundstinget 2000

12. februar ble Forbundstinget i Norges Petanqueforbund avholdt.  Det møtte 13 stemmeberettigede representanter i tillegg til representanter fra Forbundsstyret,  utvalg og komiteer.

Beretning og regnskap for 1999.

Forbundsstyret gjorde rede for året som gikk, hvor Nordsjøstevnet i Oslo var den store begivenheten.  Dette ble et meget vellykket arrangement. 

Sportslig var ikke året som gikk en nedtur, men det gir rom for forbedringer inneværende sesong.  

Petanque-nytt kom med kun ett nummer i 1999, hvilket må sies å være lite tilfredstillende. Det er å  håpe at man får mer stoff og bilder i år, slik at man har noe å lage det av ! 

Under regnskapsbehandlingen kom det frem at regnskap for Nordsjø-stevnet, som er en integrert del av Forbundets regnskap, ikke er ferdigstilt.  Nordsjø viser pr. dato et underskudd på kr. 31.000,- mot budsjett 20.000.  Det er stort sett utestående fordringer som utgjør de ikke avsluttede poster, slik at underskuddet sannsynligvis vil bli noe mindre.

Freddy Bruu, Robert Johan Olsen og Grethe Johansen er pålagt av forbundstinget å ferdigstille regnskapet til ny revisjon, og det vil deretter bli innkalt til ekstraordinært forbundsting for å godkjenne regnskapet.

Forbundets planer for år 2000.

NPF vil i år konsolidere stillingen, og først og fremst holde seg til sine primæroppgaver, slik som å bevare eksisterende miljøer, skape grobunn for nye miljøer og klubber, bedre forbundets økonomi, bedre informasjonsflyten mellom forbund og medlemmer, samt fortløpendevurdere egnede tiltak for å spre kunnskap og interesse for petanque.

Behandling av innkomne forslag.

Terje Bratlie, Follo PK hadde levert inn forslag om at det til alle senior-landslag skulle være mulig å kvalifisere seg i kvalifiseringsturnering(er).  Det ble en lang diskusjon om hvordan forslaget skulle tolkes, men tilslutt ble man enig om at fortolkningen skulle være at forbundet kunne ta ut lag hvis det skal tas ut flere, men at minst en plass må være åpen for kvalifisering.
Forslaget ble vedtatt  med 8 mot 3 stemmer, 2 avholdende.

Forbundsstyret foreslo en fullstendig omlegging av §4 (avgifter), hvor man foreslo å fjerne klubbavgift og avgift fra stevner, slik at kun lisensavgift og avgift for nyinnmelding av klubber blir forbundets eneste inntekter.  Forslaget innebærer også at lisensavgiften blir en sak mellom enkeltspilleren og forbundet.
Diskusjonen gikk stort sett rundt de praktiske tillempningene av det siste punktet, deretter ble forslaget enstemmig vedtatt.

I §4 forsvant også regler for disponering av startavgift fra kvalifiseringsturneringer.  Forbundsstyret hadde et tilleggsforslag i denne anledning, tillegg til §8 (forbundsstyrets oppgaver), der det ble foreslått at forbundsstyret på første styremøte etter tinget skal bestemme disponeringen av disse midlene for den sesongen man går i møte, slik at dette er kjent når kvalifiseringsturneringen(e) blir avholdt.
Forslaget ble vedtatt med 11 stemmer, 2 avholdende.

En endring i §10, strykning av første ledd ble enstemmig vedtatt.  Dette betyr at begrensningen i terminlisten til kun å inbefatte turneringer med lisensplikt ble fjernet, og dette vil helt sikkert medføre at vi får en fyldig terminliste for 2001, hvor både OPC's onsdagsturneringer og Valle's ditto på torsdager vil være med.

Vedr. avgifter for år 2001 og videre ble vedtatt følgende statser :
- innmeldingsavgift for klubber høynes til kr. 250,-
- lisensen heves til kr. 150,-
- maksimum startavgift i Norgesmesterskap heves til kr. 200,-
- direktemedlemsskap (abbonement på Petanque-nytt) heves til kr. 60,-

Oppnevninger og valg av tillitsmenn.

Til revisorer for i år ble valgt :
1. revisor : Steinar Andersen
2. revisor : Bjørn Lyster

Forbundsstyret har følgende sammensetning :
President : Grethe Johansen, Økern PC (for ett år)
Visepresident : Trond Rekdahl, Økern PC (for to år)
Sekretær : Kari-Lill Arnesen, Follo PK (ikke på valg)
Kasserer : Robert Johan Olsen, Valle P (for to år)
Styremedlem : Egil Breiby, Økern PC (ikke på valg)
Styremedlem : Roger Støa. Grünerløkka PK (for to år)
Styremedlem : Gjermund Røren, Petancamigos (for to år)
Varamedlem : Arve Michaelsen, Ski PK (for ett år)
Varamedlem : Mario Rodriguez, Valle P (for ett år)

Oppsummering.

Årets forbundsting ble avholdt i en meget god tone, og det var ikke vesentlige diskusjoner bortsett fra på punktet om høyning av lisensavgiften.    Dette er det tradisjonelt to fløyer for i Norge, en for høyning og en for senkning.  Undertegnede har flere ganger foreslått en inndeling i A- og B-lisens, ved en slik ordning kunne begge fløyer blitt tilfredstilt.

For redaksjonen var det kanskje en nedtur at internett ikke ble nevnt en eneste gang i løpet av møtet.

Lykke til alle sammen i den nye sesongen.

 


Tokerødveien 3
3185 HORTEN
petanque@enter.vg

Norges Petanqueforbund
Postboks 902 Sentrum
0104 OSLO

trond.rekdahl@hm-media.no

Oppdateringer :

20.08.01 Artikler
03.08.01 Oppslagstavlen
08.06.01 Resultater
18.02.01 NPF's sider
11.01.01 Terminlisten
24.11.00 Foto-galleri
09.09.00 Linker
09.04.00 Spillerservice 
03.04.00 Klubber